Fiecare consumator pune pe masa pregătită pentru Revelion multă mâncare din diverse sortimente pentru ca masa să fie cât mai bogată, iar pentru mâncarea pregătită au fost utilizate fel și fel de ingrediente. Cu toate acestea, puțini dintre noi ne gândim la numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr și sare pe care o consumăm în cadrul mesei de Revelion.
Potrivit InfoCons, într-o cantitate de 100 de grame din fiecare fel de mâncare pot fi prezenți:
- Până la 243 de aditivi alimentari ( E-uri )
- 289.29 de grame de zahăr, de peste 11 ori mai mult față de limita zilnică recomandată de 25 de grame
- 45.60 de grame de sare, adică de peste 9 ori mai mult decât recomandarea zilnică a Organizației Mondiale a Sănătății
Aperitivele și felurile principale
De obicei, masa începe cu aperitive atent aranjate, care sunt apreciate pentru aspectul lor festiv. Printre acestea regăsim:
- Brânză topită cu până la 9 E-uri , 7 grame de zahăr și 2.6 gram...