„Înghețata caldă” cucerește Roma: Cum se prepară desertul special al iernii
acum 1 ora
9
În capitala Italiei, o apariție recentă este „Il Gelato Caldo di Roma”, prezentată de Giuffrè Forno & Gelato în noua lor locație din cartierul Prati. Conceput special pentru sezonul rece și ușor de luat „to go”, desertul constă într-un pahar cu zabaione fierbinte, în care este așezată o cupă de înghețată, completată cu un strat generos de frișcă.
Alessandro Giuffrè mărturisește pentru La Stampa, că ideea a pornit din dragostea lui pentru zabaione: „Îl ador încă din copilărie. L-aș savura oricând, sub orice formă.” Rețeta folosește o frișcă densă, obținută dintr-un echilibru între smântână și mascarpone. Aceasta vine însoțită cu două pudre aromatice – una aurie, evocând lumina sărbătorilor de iarnă, și alta din zmeură deshidratată, pentru un plus de prospețime și aciditate naturală.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.