Medicii cred că acidul linoleic, o grăsime comună conținută în uleiurile de semințe precum soia, floarea-soarelui și porumbul, reacționează cu căldura, ajutând celulele canceroase să crească și să se înmulțească, potrivit Dailymail.
Prin urmare, bucătarii casnici ar trebui să își „modereze” consumul de ulei de semințe, „în special persoanele cu risc ridicat”, a recomandat profesorul Justin Stebbin, oncolog.
„Multe uleiuri, cum ar fi uleiul de măsline, conțin mai puțin acid linoleic”, a adăugat el.
Într-un nou raport, profesorul Stebbing, care a condus cercetări revoluționare în domeniul tratamentelor împotriva cancerului, a descris un studiu recent care evidențiază riscul de cancer al uleiurilor de semințe ca fiind „semnificativ”.
Cercetarea, publicată de Weill Cornell Medicine din New York, a constatat că acidul linoleic poate suprastimula „centrul de control” din celule, contribuind la stimularea creșterii celulelor cancerului de sân.
Oamenii de știin...