Ingredientul secret care se pune în fasolea bătută pentru a-i da un gust delicios

acum 3 zile 7
Secretul: ceapa călită cu Boia

Ceapa călită aduce un plus de savoare, fiind adesea îmbogățită cu puțină boia dulce sau afumată, în funcție de preferințe. Acest amestec transformă gustul fasolei, oferindu-i o aromă dulce și ușor afumată, care completează perfect textura boabelor de fasole. Ceapa se caramelizează lent, eliberând arome care intensifică gustul preparatului final, iar boiaua adaugă o notă subtilă de fum și culoare.

Rețeta de fasole făcăluită cu ceapă călită și boia

Ingrediente

- 500 g fasole albă uscată

- 1-2 cepe mari

- 2-3 căței de usturoi

- 1 lingură de boia dulce (sau afumată, după preferințe)

- 2-3 linguri de ulei (de floarea-soarelui sau măsline)

- sare și piper după gust

- o frunză de dafin (opțional, pentru fierberea fasolei)

Cum se prepară. Rețeta pas cu pas

- Începe prin a lăsa fasolea la înmuiat în apă rece, preferabil peste noapte. A doua zi, scurge apa și fierbe fasolea în apă curată, împreună cu o frunză de...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/ingredientul-secret-care-se-pune-in-fasolea-batuta-pentru-ai-da-un-gust-delicios_67cb0367f6436e4b932ff882

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.