Introducerea timpurie a arahidelor în alimentația copiilor poate preveni alergiile

acum 1 luna 21

Mediafax

Cercetarea, condusă de Dr. David Hill, alergolog la Children’s Hospital of Philadelphia, a analizat dosarele medicale electronice din zeci de cabinete pediatrice pentru a urmări diagnosticele de alergii alimentare înainte și după aplicarea ghidurilor emise în 2015.

Potrivit studiului, alergiile la arahide la copiii între 0 și 3 ani au scăzut cu peste 27% după recomandările inițiale pentru copiii cu risc ridicat și cu peste 40% după extinderea acestora în 2017.

Pentru decenii, medicii recomandau amânarea introducerii alimentelor alergene până la vârsta de trei ani. Însă studiul LEAP condus de Gideon Lack la King’s College London a arătat că expunerea timpurie reduce riscul dezvoltării alergiilor alimentare cu peste 80%, iar protecția persistă la aproximativ 70% dintre copii până la adolescență.

Deși adoptarea recomandărilor a fost inițial lentă – doar 29% dintre pediatri și 65% dintre alergologi le-au aplicat...

Sursa: https://www.mediafax.ro/social/introducerea-timpurie-a-arahidelor-in-alimentatia-copiilor-poate-preveni-alergiile-23628561

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.