Cercetarea, condusă de Dr. David Hill, alergolog la Children’s Hospital of Philadelphia, a analizat dosarele medicale electronice din zeci de cabinete pediatrice pentru a urmări diagnosticele de alergii alimentare înainte și după aplicarea ghidurilor emise în 2015.
Potrivit studiului, alergiile la arahide la copiii între 0 și 3 ani au scăzut cu peste 27% după recomandările inițiale pentru copiii cu risc ridicat și cu peste 40% după extinderea acestora în 2017.
Pentru decenii, medicii recomandau amânarea introducerii alimentelor alergene până la vârsta de trei ani. Însă studiul LEAP condus de Gideon Lack la King’s College London a arătat că expunerea timpurie reduce riscul dezvoltării alergiilor alimentare cu peste 80%, iar protecția persistă la aproximativ 70% dintre copii până la adolescență.
Deși adoptarea recomandărilor a fost inițial lentă – doar 29% dintre pediatri și 65% dintre alergologi le-au aplicat...

acum 1 luna
21























English (US) ·
Romanian (RO) ·