Lăsata Secului de carne pentru Postul Paștelui 2025. Tradiții, obiceiuri și superstiții

acum 6 ore 7

Înainte de începerea propriu-zisă a Postului Paștelui, Biserica Ortodoxă a stabilit o zi care marchează sfârșitul perioadei în care credincioșii mai pot mânca de dulce și care poartă numele de „Lăsatul Secului”.

Cu o săptămână de intrarea în Postul Paștelui, se lasă sec de carne, mai exact, duminică, pe 23 februarie 2025. În această zi, se mănâncă pentru ultima dată, până la sărbătoarea Învierii Domnului, alimente pe bază de carne.

În săptămâna următoare, cunoscută în popor drept Săptămâna Albă,credincioșilor le este permis să consume lapte, brânză, ouă și pește, urmând ca de pe data de 3 martie să consume doar alimente de origine vegetală.

Tradiții, obiceiuri și superstiții de Lăsata Secului de carne pentru Post...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/lasata-secului-de-carne-pentru-postul-pastelui-2025-traditii-obiceiuri-si-superstitii_67b9f2e09934b17c5e4c5c02

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.