Sunt animale carnivoare dar, pe lângă pliculețe și bobițele din carne, putem introduce și câteva legume în meniul micilor feline.
Acestea trebuie introduse cu precauție dar sub formă de recompense sau gustări, dar să fie bine gătite pentru a evita eventualele riscuri pentru sănătate, potrivit spynews.ro.
Legume permise
Pisicile nu trebuie să consume cantități mari de legume iar unele sunt chiar interzise.
Morcovi: Sub formă de bucăți mici ori rași. Morcovii sunt bogați în fibre și vitamina A.
Dovleac: Trebuie gătit fără condimente. Și dovleacul conține fibre și vitamina A.
Mazăre: Fiartă și pisată, mazărea poate fi oferită ca o gustare ocazională.
Fasole verde: Fiartă și tăiată în bucăți mici poate fi dată pisicii dar nu în cantități mari.
Dovlecei: Se pot consuma într-o cantitate micăă, ngătiți, fără condimente sau ulei.
Conopidă: Poate fi dată cu grijă pisicilor, gătită și tăiată în bucăți mici.
Broccoli: Pot fi oferite sub formă de gustare ocazională, dar nu în cantități mari. Trebuie să fie fiert și tăiat în bucăți mici.
Legume interzise
Există și legume nocive pentru pisici, astfel că acestea nu pot fi consumate. Sunt interise ceapa și usturoiul deoarece provoacă anemie. Substanțele pe care le conțin distrug celulele roșii din sânge.
Totodată, cartofii și roșiile provoacă probleme digestive iar ardeii iuți și vinetele irită tractul digestiv.