Majda Aboulumosha, rețetă specială de cozonac pentru Crăciun. Câte ore trebuie lăsat aluatul la dospit la rece

acum 2 ore 4

Pentru mulți români, Crăciunul nu începe odată cu împodobirea bradului, ci în momentul în care casa se umple de mirosul inconfundabil de cozonac proaspăt scos din cuptor. În ultimii ani, una dintre cele mai așteptate rețete de sărbători este cea a Majdei Aboulumosha, devenită deja un adevărat ritual pentru telespectatori.


Cozonacul ei, cu nucă, cacao și ciocolată, impresionează nu doar prin gust, ci și printr-o tehnică atentă, care pune accent pe răbdare și respectarea strictă a timpilor de dospire.


Ingrediente pentru cozonacul Majdei Aboulumosha


Ingrediente pentru maia


50 g drojdie proaspătă sau 25 g drojdie uscată
1 linguriță de zahăr
50–70 ml lapte călduț

Ingrediente pentru aluat


1,1 kg – 1,2 kg făină albă tip 000
290 g unt cu minimum 80% grăsime
200 ml lapte rece
4 ouă întregi
8 gălbenușuri
350 g zahăr
1 vârf de sare
coaja rasă de la o lămâie
coaja rasă de la o portocală
esență de rom

Sursa: https://www.libertatea.ro/entertainment/majda-aboulumosha-reteta-speciala-de-cozonac-pentru-craciun-5565563

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.