Astăzi, la primul termen în procesul de la Tribunalul Buzău, Marcel Ciolacu, a anunțat, prin avocat, că renunță la judecata acţiunii formulate împotriva Secretariatul de stat pentru revoluționari.
În 2019, Marcel Ciolacu a cerut să i se schimbe titlul de „revoluționar cu merite deosebite” în cel de „luptător cu rol determinant”.
Cererea lui a fost respinsă, în iunie anul trecut, de Secretariatului de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989
Premierul Marcel Ciolacu a dat în judecată acest secretariat și a cerut anularea proceselor - verbale din 22.06.2023 şi 27.06.2023, prin care îi fusese respinsă cererea.
Instanța a constatat încetarea procesului
Joi, 11 ianuarie, la primul termen al procesului de la Tribunalul Buzău, Ciolacu a anunțat, prin avocat, că renunță la proces. Iată minuta deciziei instanței:
„Ia act de renunţarea reclamantului CIOLACU ION - MARCEL la judecata acţiunii formulate în contradictoriu cu pârâtul Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 11 Ianuarie 2024.”
La mijlocul lunii trecute, Recorder a analizat dosarul de revoluţionar al premierului României şi a găsit mai multe neconcordanțe de timp și de loc.
Titlul de luptător cu rol determinat aduce și privilegii financiare, printre care indemnizaţia de 2.000 de lei, care se poate acorda retroactiv.
Dacă ar fi continuat procesul și ar fi obținut titlul de luptător cu rol determinat, Marcel Ciolacu putea încasa retroactiv peste 40.000 de euro, dar și un bonus, la pensie, de 1.100 de lei, notează Recorder.
Tot în decembrie anul trecut, premierul Ciolacu l-a demis pe secretarul de stat Mihai Dodu.
Dodu conducea Secretariatul de Stat pentru Revoluţionari în vara acestui an, atunci când lui Ciolacu i-a fost respinsă cererea de a fi declarat „luptător cu rol determinant la Revoluția din 1989”.