Pentru milioane de români, masa de Crăciun înseamnă mai mult decât mâncare: este un ritual al familiei, al revederii și al apartenenței. Însă, dincolo de emoție și tradiție, excesele alimentare, risipa și problemele medicale transformă sărbătorile într-un test pentru organism și buget. Medicii nutriționiști atrag atenția asupra greșelilor frecvente, iar sociologii explică de ce masa „plină ochi” nu este un obicei strict românesc.
Ce să punem pe masa de Crăciun fără să ne facem rău
Medicul diabetolog Mihaela Posea a subliniat, pentru Libertatea, importanța echilibrului în nutriție, chiar și la mesele de sărbători.
Deși meniurile bogate pentru masa de Crăciun, cu multe preparate arată bine în feed-ul de pe rețelele sociale, în realitate ne pot face mai mult rău.
„Îi sfătuiesc pe pacienții mei să mănânce conștient și să nu uite regulile pe care le-au implementat până atunci. Să încerce să respecte regula farfuriei împărțită...

acum 1 saptamana
5



















English (US) ·
Romanian (RO) ·