Metoda simplă pentru a reduce mercurul din conservele de ton, descoperită de cercetătorii suedezi
acum 4 ore
4
Recent, cercetătorii din Suedia au început să exploreze soluții inovatoare pentru a aborda această preocupare, concentrându-se pe îmbunătățirea procesului de ambalare a peștelui. Această abordare ar putea oferi o modalitate de a reduce riscurile asociate consumului de pește contaminat, fără a compromite beneficiile sale nutriționale.
Cercetătorii de la Universitatea Suedeză de Științe Agricole și de la Universitatea de Tehnologie Chalmers au experimentat prin adăugarea aminoacidului cisteină în apa în care este scufundat tonul conservat. Testele de laborator au arătat că această tehnică a eliminat 25 până la 35% din mercurul din pește, transferându-l în lichidul din jur.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.