Mihaela Bilic a dezvăluit fără ce ingredient nu am putea să trăim. De ce alternăm dulcele cu săratul

acum 1 ora 12

Pofta de dulce care vine după masă sau nevoia bruscă de ceva sărat nu reprezintă simple capricii alimentare. În spatele lor se află mecanisme diferite ale corpului și creierului, care funcționează după reguli diferite. Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat de ce ajungem să alternăm gusturile și care este ingredientul vital fără de care viața nu ar fi posibilă.

De ce apare pofta de dulce după sărat și invers

Aproape toată lumea a experimentat măcar o dată în viață ca după un desert să simtă nevoia de ceva sărat, iar după o masă sărată apare pofta de dulce. Acest joc al gusturilor nu este întâmplător și nici nu reprezintă o slăbiciune a voinței.

Potrivit Mihaelei Bilic, succesiunea aceasta apare pentru că dulcele și săratul răspund unor nevoie complet diferite ale organismului și sunt cerute de zone distincte din corp.

Dulcele reprezintă recompensa creierului

Zahărul este asociat adesea cu plăcerea, confortul și starea de bine....

Sursa: https://www.gandul.ro/actualitate/mihaela-bilic-a-dezvaluit-fara-ce-ingredient-nu-am-putea-sa-traim-de-ce-alternam-dulcele-cu-saratul-20748091

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.