Ministerul Sănătății vrea să aducă în atenția tinerilor produsele alimentare bogate în nutrienți. Proiectul se află în dezbatere publică. Potrivit TVR Info, alimentele și băuturile oferite copiilor la școală sunt împărțite conform grupelor alimentare: fructe și legume, cereale, produse din cereale și amidonoase, lapte, derivate din lapte și alternative, carne, produse din carne și alternative. Iar pe lângă asta și cât de des pot fi consumate.
Astfel, potrivit recomandărilor oficiale, se au în vedere categoriile: a se servi cel mai des – fructe și legume proaspete, a se servi ocazional - suc de fructe sau legume între 50%-100% și a nu se servi – suc de fructe îndulcit.
„Reformă alimentară" în școlile din RomâniaPe lista alimentelor care ar trebui consumate cel mai des se află, între altele, cerealele integrale și produsele din cereale integrale, lapte pasteurizat parțial degresat, iaurturile slabe, carnea de pui sau curcan sau peștele.
Important de menționat, există...