Ministrul Agriculturii a avut o întâlnire de lucru cu Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), la care au participat și șefii ANSVSA și Consiliului Concurenței. Scopul principal a fost pregătirea pieței pentru vârful de consum din iarnă.
Discuțiile au vizat funcționarea lanțului alimentar, cu prioritate pe sectoarele carne, ouă și lactate, urmărind stabilirea unor măsuri comune pentru întărirea colaborării dintre producători, procesatori și retaileri.
„Având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, am discutat modalitățile de integrare a cât mai multor fermieri în lanțurile de retail, pentru ca românii să găsească pe raft carne de porc românească. În lunile noiembrie și decembrie, în urma investițiilor din ultima perioadă, producția internă poate satisface consumul de carne proaspătă de porc, iar fermele din România dispun de efective suficiente și de calitate”, a declarat oficialul MADR.

acum 18 ore
1






















English (US) ·
Romanian (RO) ·