Într-un mesaj publicat pe Facebook, ministrul a subliniat că suma este „bună la prima vedere”, însă accesarea fondurilor va depinde de implementarea unor reforme clare şi de atingerea unor obiective măsurabile.
Pîslaru a precizat că noul model propus de Comisia Europeană presupune un plan naţional unic pentru fiecare stat membru, similar Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, precum şi accesarea competitivă a unor fonduri suplimentare la nivel european. Ministrul a avertizat că România trebuie să fie bine pregătită şi să îşi stabilească din timp priorităţile pentru a evita dificultăţile întâmpinate la implementarea PNRR-ului actual.
Conform calendarului prezentat de Pîslaru, în această toamnă vor începe poziţionările oficiale în Consiliul şi Parlamentul European, iar România va trebui să aibă o poziţie clară. Negocierile regulamentelor sunt prevăzute pentru 2026, iar începând din 2027 ar putea fi transmise p...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.