Motivul pentru care trebuie să pui sare peste crăbuni atunci când faci grătar. Trucul secret al grataragiilor versați

acum 6 zile 15

Unul dintre aceste trucuri este să presari sare peste cărbunii încinși, iar moticul este unul cât se poate de simplu. Nu te-ai fi gândit niciodată la așa ceva. 

Ei bine, dacă pui sare direct pe jar, aceasta va intensifica savoarea alimentelor. De asemenea, reglează temperatura, dar și fumul produs de grătar. Cu alte cuvinte, scapi de acel fum dens care îți intră în haine.

Sarea are capacitatea de a absorbi o parte din grăsimea care ajunge pe cărbuni. Astfel, reduce formarea acelui fum înecăcios, care poate totodată să afecteze inclusiv gustul mâncării.

Trebuie să știi că dacă pui sare peste grătarul încins se va menține o temperatură constantă. Practic căldura se distribuie uniform, iar preparatele se vor face mult mai repede și scazi riscul ca acestea să se ardă.

În plus, sarea te aju...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/motivul-pentru-care-trebuie-sa-pui-sare-peste-crabuni-atunci-cand-faci-gratar-trucul-secret-al-grataragiilor-versati_67efe417d9f0fc73dc7b12d7

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.