Folosind îndulcitori naturali, obții un aluat pufos și aromat, iar siropul le oferă dulceața necesară fără a folosi zahăr rafinat.
Cu ce poți înlocui zahărul în mucenicii moldoveneștiPentru a obține un desert la fel de gustos, dar fără zahăr procesat, poți folosi alternative naturale care oferă dulceață și un plus de aromă:
✔ Miere – Oferă un gust bogat și arome subtile, însă trebuie adăugată după ce mucenicii sunt scoși din cuptor, pentru a nu distruge proprietățile nutritive.✔ Sirop de arțar – Are un gust ușor caramelizat și se integrează bine în aluat și în glazură.✔ Piure de curmale sau banane pasate – Oferă atât dulceață, cât și o textură mai fragedă aluatului.✔ Eritritol sau xilitol – Sunt îndulcitori fără calorii, potriviți pentru diabetici.
Important: Alegerea îndulcitorului influențează textura finală. Dacă folosești piure de fructe, aluatul va fi ușor mai dens, iar dacă optezi pentru miere sau sirop, vei avea un aluat mai pufos.
Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/mucenici-moldovenesti-fara-zahar-reteta-simpla-pentru-un-desert-delicios_67c9d4bcd7bfc313651b6834
Declinarea răspunderii !!!
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.