Prețurile din ultima perioadă îi determină pe români să se uite bine în portofele și să cumpere produse doar la reducere.
Mulți deja au început căutările pentru porcul de Crăciun, în speranța că vor găsi un kilogram de carne la ofertă.
De ce românii au dat năvală peste supermarketuri
În final, cheltuiala de acum reprezintă o economie pe termen lung, spun oamenii care își fac stocuri de cumpărături de teama prețurilor în creștere, profitând de promoții. Ceva s-a schimbat: nu cumpără alimente proaspete, ci alimente perisabile, precum biscuiți, mălai, făină, zahăr, produse la borcan, ulei și conserve cu pește, fasole sau pateu.
Însă, magazinele sunt deja aglomerate de români care își fac stocuri de alimente, unii de teama unui eventual război dintre NATO și Federația Rusă, fie de teama unui nou val de scumpiri care ar putea duce la o penurie alimentară, iar alții pentru a avea ce să pună pe masa de Crăciun din timp. Femeile se concentre...