Negresă de post cu cana. Un desert cu gust de copilărie, simplu și economic, pe care o să îl adori

acum 18 minute 11

INGREDIENTE: 

1 cană zahăr (tos sau după preferință)1 cană ulei vegetal (de floarea-soarelui, rapiță etc.)1 cană apă minerală sau apă simplă3 căni făină albă sau semi-integrală, cernută2–3 linguri cacao (după cât de intens dorești aroma de ciocolată)1 linguriță praf de copt sau ½ linguriță bicarbonat de sodiu + 1 linguriță oțet (pentru a „stinge” bicarbonatul)Un praf de sareOpțional: ½ – 1 cană nuci tocate, stafide sau bucăți de ciocolată de post

MOD DE PREPARARE:

Pornește cuptorul la 175–180°C și pregătește tava cu hârtie de copt. Amestecă ingredientele uscate într-un bol încăpător: făină cernută, cacao, zahăr și sare. În alt vas, combină apa, uleiul și, dacă folosești bicarbonat, adaugă-l după ce îl stingi cu oțet.

Toarnă lichidele peste ingredientele uscate și amestecă până obții o compoziție uniformă. Dacă vrei un plus de gust și textură, încorporează nuci sau stafide.

Toarnă totul în tavă, nivelează și coace 25–35 de minute, verificând cu scobitoar...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/negresa-de-post-cu-cana-un-desert-cu-gust-de-copilarie-simplu-si-economic-pe-care-o-sa-il-adori_693b1a1cbd37de583e126e02

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.