INGREDIENTE:
1 cană zahăr (tos sau după preferință)1 cană ulei vegetal (de floarea-soarelui, rapiță etc.)1 cană apă minerală sau apă simplă3 căni făină albă sau semi-integrală, cernută2–3 linguri cacao (după cât de intens dorești aroma de ciocolată)1 linguriță praf de copt sau ½ linguriță bicarbonat de sodiu + 1 linguriță oțet (pentru a „stinge” bicarbonatul)Un praf de sareOpțional: ½ – 1 cană nuci tocate, stafide sau bucăți de ciocolată de post
MOD DE PREPARARE:
Pornește cuptorul la 175–180°C și pregătește tava cu hârtie de copt. Amestecă ingredientele uscate într-un bol încăpător: făină cernută, cacao, zahăr și sare. În alt vas, combină apa, uleiul și, dacă folosești bicarbonat, adaugă-l după ce îl stingi cu oțet.
Toarnă lichidele peste ingredientele uscate și amestecă până obții o compoziție uniformă. Dacă vrei un plus de gust și textură, încorporează nuci sau stafide.
Toarnă totul în tavă, nivelează și coace 25–35 de minute, verificând cu scobitoar...

acum 18 minute
11

_b7376103d0.jpg)


















English (US) ·
Romanian (RO) ·