La o companie din Popeşti Leordeni, care îmbuteliază apă plată de izvor, instalaţia de îmbuteliere nu era igienizată, pavimentul şi zona de depozitare prezentau acumulări masive de praf şi pete de rugină.
Cea mai gravă problemă era lipsa unui plan de mentenanţă a instalaţiei, care prezenta rugină şi murdărie acumulată. Spaţiul de depozitare era la fel de problematic: praf depus peste tot, rugină pe structurile metalice şi compartimentări neconforme. Comisarii au prelevat probe din sursa de apă şi din produsul finit pentru analize.
La o altă firmă din Afumaţi, care produce baclava, situaţia nu era mai bună. Agregatele frigorifice nu erau igienizate, lipseau insectocutoarele care să împiedice insectele să ajungă pe produsele finite, iar pavimentul era murdar.
Bancurile de lucru prezentau deteriorări excesive care favorizau acumularea de resturi alimentare, fiind greu de igienizat. Mai mult, produsele finite er...