Măsurile fiscale convenite în pachetul unu al Guvernului Bolojan care vor intra în vigoare de la 1 august vor scumpi și prânzul angajaților. La cantine, meniul zilei ar putea costa cu un leu mai mult, în timp ce alte preparate se vor scumpi cu 0,50 RON. Pe lista scumpirilor se află și covrigul.
Toate aceste scumpiri provocate de măsurile fiscale se vor vedea imediat, cel puțin în prânzul angajaților. De exemplu, un meniu în prezent cu ciorbă și felul doi costă 31 lei. De la 1 august, același meniu va costa 32 lei. Așadar, vorbim de o creștere de cel puțin un leu.
Toate preparatele însă pe care le vedeți acum în imagini vor fi mai scumpe cu 0,50 RON sau chiar un leu. Discutăm de creșteri de prețuri cauzate chiar de aceste măsuri fiscale creșterea cotei de TVA de la nouă la 11% furnizorii cu care colaborează cantinele deja au trimis liste de prețuri actualizate, pentru că discutăm de scumpiri în lanț în spate și să știți că prețurile nu se vor opri aici ...