Nord-vestul Europei, lovit de furtuna Ciaran, cu vânturi de 200 km/h. Cel puțin 7 morți și perturbări în transporturi
acum 1 an
157
Furtuna Ciaran s-a abătut joi, 2 noiembrie, asupra nord-vestului Europei cu vânturi puternice de până la 200 km/h şi ploi abundente. În urma sa, cel puțin 7 oameni au murit și alți zeci au fost răniți, în timp numeroase școli au fost închise, iar companiile aeriene și feroviare au fost forțate să anuleze cursele, relatează The Guardian.
Cele mai multe victime s-au înregistrat după prăbuşirea unor copaci din cauza rafalelor violente de vânt.
În Franţa, în departamentul Aisne din nord, un șofer de camion a murit după prăbușirea unui copac. Un alt bărbat de 70 de ani a murit în Le Havre, în regiunea Normandia, după ce a căzut de pe balcon într-un accident descris de poliție ca fiind legat de vânturile puternice ale furtunii.
În centrul Madridului, o femeie a fost ucisă după ce un copac a căzut peste ea, iar în orașul belgian Gent, un copil de 5 ani care se juca afară a fost rănit de ramurile căzute şi a murit la spital.
Într-un incident separat, o femeie de 64 de ani, aflată în vizită din Germania, şi-a pierdut viaţa într-un parc al oraşului. Al șaselea deces cauzat de căderea unor copaci a fost înregistrat în Olanda, în Venray, în provincia sudică Limburg.
Iar în Germania, o femeie de 46 de ani din Bavaria care se afla în vacanță cu soțul și cei doi copii ai lor a fost ucisă de un copac căzut în timpul unei drumeții lângă Rammelsberg, în munții Harz.
Perturbări semnificative în transporturi din cauza furtunii
Dincolo de aceste tragedii, furtuna Ciaran a lăsat în urmă numeroase pagube materiale.
Furtuna a dus la întreruperea parţială a traficului feroviar în Flandra, iar trenurile circulau joi cu viteză redusă în restul Belgiei. De asemenea, traficul maritim a fost întrerupt joi în zona portului Anvers, potrivit AFP, citată de Agerpres.
Toate zborurile au fost anulate pe aeroporturile din Jersey, Guernsey şi Alderney, iar pe aeroportul Schiphol-Amsterdam, circa 200 de zboruri, în principal către destinaţii europene din apropiere, au fost anulate. De asemenea, traficul feroviar şi cu feribotul a fost întrerupt.
Şi aeroportul din Bruxelles s-a confruntat cu perturbări, dar zborurile au continuat să fie asigurate, în ciuda numeroaselor întârzieri. Pe aeroportul Paris-Beauvais, aproape toate zborurile au fost anulate până la prânz.
În Franţa, circa 1,2 milioane de locuinţe au rămas fără electricitate, inclusiv 780.000 în Bretania, în vestul țării.
Sudul Angliei a fost de asemenea grav afectat, cu multe şcoli închise, iar agenţiile de intervenţie şi salvare pe mare i-au îndemnat pe localnici să stea departe de regiunile costiere. De altfel, din cauza vânturilor puternice, conexiunile maritime din portul Dover au fost suspendate pentru o mare parte a dimineţii.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.