Cele nouă persoane reținute sunt acuzate că au intervenit asupra contoarelor aparatelor de joc cu ajutorul unor dispozitive şi programe informatice, crescând în mod artificial câştigurile care trebuiau acordate potenţialilor jucători, precizează Poliția Română într-un comunicat de presă.
Din gruparea infracțională făceau parte 26 de persoane care, potrivit procurorilor, ar fi modificat parametrii de acordare a Jackpot-ului și a procentajului de câștig, însușindu-și, în mod fraudulos, Jackpot-urile mari.
În fruntea grupării infracționale se aflau patru persoane care aveau funcție de conducere în două firme. La îndrumarea lor, angajații acestor companii„ s-ar fi deplasat în locaţiile unde se aflau aparatele de jocuri de noroc și ar fi intervenit asupra acestora, prin folosirea unor chei speciale, dispozitive şi alte accesorii”.
Aceștia beneficiau de sprijinul administratorilor locațiilor unde sunt jocurile de noroc. „Aceștia ar fi anunțat membrii grupului infracțional, care ar fi operat pe palierul de execuție, despre încasările masive la aparatele din sălile administrate, pentru a veni să acţioneze cu dispozitive, în vederea fraudării aparatelor de jocuri de noroc de tip slot machine”, precizează Poliția Română.
Câștigurile erau apoi împărțite între membrii grupării infracționale.
Dosarul, în care procurorii au făcut marți percheziții, este administrat de DIICOT care face cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, accesul ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, fraudă informatică şi evaziune fiscală.