O neglijență profesională, principala ipoteză analizată în ancheta privind accidentul aviatic din Japonia. „Există o mare posibilitate să fi fost o eroare umană”

acum 10 luni 73

Poliția investighează dacă accidentul de marți dintre un avion de linie și un avion mai mic al gărzii de coastă de pe un aeroport din Tokyo a fost cauzat de o neglijență profesională, a relatează miercuri presa japoneză, după ce autoritățile din domeniul transporturilor au început să inspecteze epava carbonizată pentru indicii, potrivit Reuters.


Toți cei 379 de pasageri și membrii ai echipajului au scăpat în mod miraculos din aeronava Airbus A350 operată de Japan Airlines, care a izbucnit în flăcări după ce s-a ciocnit cu un turbopropulsor De Havilland Dash-8 al gărzii de coastă, la scurt timp după ce a aterizat.


Cinci dintre cei șase membri ai echipajului Gărzii de Coastă au murit în urma impactului. Avionul era folosit în operațiunile de după cutremurul major care a lovit coasta de vest a țării.


Astfel de accidente au reprezentat o problemă majoră în industria aviatică în trecut, dar experții în aviație spun că numărul de astfel de coliziuni sau incursiuni pe pistă a devenit mult mai puțin frecvent datorită tehnologiei și a procedurile moderne de urmărire la sol.


Autoritățile japoneze spun că cauza accidentului rămâne neclară. Departamentul de Poliție Metropolitană din Tokyo investighează dacă o posibilă neglijență profesională a dus la accident, au informat miercuri mai multe instituții de presă din Japonia, inclusiv agențiile Kyodo și Nikkei Asia.


Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că o unitate specială s-a instalat pe aeroport pentru ancheta la locul accidentului și pentru a audia mai multe persoane, dar a refuzat să comenteze dacă aceștia cercetează o posibilă neglijență profesională.


„Există o mare posibilitate să fi fost o eroare umană”, a spus Hiroyuki Kobayashi, fost pilot JAL. „În general, un singur avion are permisiunea de a intra pe pistă, iar (nr. în momentul accidentului) chiar dacă a fost acordată autorizația de aterizare, aeronava de la Garda de Coastă a Japoniei era pe pistă”.


Avionului JAL i s-a spus să continue apropierea de pista 34R la ora loclă 17.43, și i s-a dat permisiunea de a ateriza la 17.45. Două minute mai târziu s-a produs coliziunea, potrivit datelor de control ale traficului aerian. disponibil.


Pe lângă ancheta poliției, Autoritatea japoneză pentru Siguranță în Transport investighează incidentu. Alături de specialiștii din Japonia, participă la anchetă și unii din Franța, unde a fost construit avionul Airbus, și din Marea Britanie, unde au fost fabricate cele două motoare Rolls-Royce ale aeronavei.


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/o-neglijenta-profesionala-principala-ipoteza-analizata-in-ancheta-privind-accidentul-aviatic-din-japonia-exista-o-mare-posibilitate-sa-fi-fost-o-eroare-umana-4764308

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.