O nouă meserie recunoscută oficial în România: ce presupune profesia de enolog
acum 5 ore
2
Ce este un enolog?
Deși activitatea de producție a vinului nu este nouă în România, profesia de enolog abia acum a primit recunoaștere oficială. Enologul este specialistul care se ocupă cu întregul proces de producție a vinului, de la selecția strugurilor până la îmbuteliere. Până acum, această activitate era desfășurată sub titulaturi precum inginer horticol sau inginer din industria alimentară.
Mihai Baniță, directorul executiv al Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR), a salutat această schimbare: „Este un moment istoric pentru industria vinului din România. Până acum, specialiștii din acest domeniu nu aveau o ocupație specifică recunoscută. Această reușită nu este doar despre recunoaștere administrativă, ci despre viitorul industriei noastre”.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.