Ați încercat vreodată Djuvec? Este un fel de mâncare tradițional din Europa de Sud-Est. Djuvec-ul autentic nu include neapărat orez, uneori este făcut doar cu legume și carne. În tradiția balcanică, orezul Djuvec s-a impus însă ca fel de mâncare cu orez și este adesea servit ca și garnitură la felurile de mâncare cu carne sau la grătar.
Mazăre, ceapă, ardei, orez și sos Ajvar – doar de atât pentru a pregăti această rețetă delicioasă din bucătăria din Europa de Sud-Est. O porție are aproximativ 280 de calorii.
Orez Djuvec
Ingrediente orez Djuvec:
100 g mazăre congelată
1 ardei roșu
1 ceapă
1 lingură ulei de măsline
200 g orez cu bob lung
400 ml apă
puțină sare
100 g sos Ajvar
Mod de preparare:
Dezghețați mazărea congelată.
Spălați ardeiul roșu și tăiați-l în bucăți mici.
Curățați și tocați fin ceapa. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ardeiul roșu și ceapa.
Adăugați orezul și căliți-l până devine translucid. Stingeți cu apă și adăugați o puțină sare. Adăugați sosul Ajvar și gătiți orezul acoperit la foc mic timp de 20 de minute.
După aproximativ 15 minute, adăugați mazărea dezghețată și gătiți-o împreună.
Amestecați orezul și serviți imediat.
Poftă bună!
Foto:123rf.com