Orez Djuvec, preparat balcanic – rețetă rapidă

acum 1 an 167

Ați încercat vreodată Djuvec? Este un fel de mâncare tradițional din Europa de Sud-Est. Djuvec-ul autentic nu include neapărat orez, uneori este făcut doar cu legume și carne. În tradiția balcanică, orezul Djuvec s-a impus însă ca fel de mâncare cu orez și este adesea servit ca și garnitură la felurile de mâncare cu carne sau la grătar.


Mazăre, ceapă, ardei, orez și sos Ajvar – doar de atât pentru a pregăti această rețetă delicioasă din bucătăria din Europa de Sud-Est. O porție are aproximativ 280 de calorii.


Orez Djuvec


Ingrediente orez Djuvec:


100 g mazăre congelată
1 ardei roșu
1 ceapă
1 lingură ulei de măsline
200 g orez cu bob lung
400 ml apă
puțină sare
100 g sos Ajvar

Mod de preparare:


Dezghețați mazărea congelată.


Spălați ardeiul roșu și tăiați-l în bucăți mici.


Curățați și tocați fin ceapa. Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie și căliți ardeiul roșu și ceapa.


Adăugați orezul și căliți-l până devine translucid. Stingeți cu apă și adăugați o puțină sare. Adăugați sosul Ajvar și gătiți orezul acoperit la foc mic timp de 20 de minute.


După aproximativ 15 minute, adăugați mazărea dezghețată și gătiți-o împreună.


Amestecați orezul și serviți imediat.


Poftă bună!


Foto:123rf.com


Sursa: https://www.libertatea.ro/lifestyle/orez-djuvec-preparat-balcanic-4694528

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 500 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.