Pad Thai cu creveți. Rețetă din bucătăria asiatică. Trucul pentru creveți fragezi

acum 3 ore 6

Este un preparat colorat și vibrant, ideal pentru prânz sau cină, fiind iubit atât de localnici, cât și de turiști.

Rețeta de Pad Thai a fost promovată în Thailanda în anii 1930-1940, în perioada domniei prim-ministrului Plaek Phibunsongkhram. El a încurajat consumul acestui preparat din mai multe motive:

Criza economică: În timpul acelei perioade, Thailanda se confrunta cu o criză economică globală, iar guvernul a încurajat preparate care necesitau mai puțin orez, deoarece era unul dintre produsele principale exportate.

Eforturi naționaliste: Pad Thai a fost introdus ca un simbol al identității naționale, într-o perioadă în care țara încerca să se modernizeze și să-și promoveze unicitatea culturală.

Rețeta a fost creată prin adaptarea unor tehnici culinare chinezești, dar a fost ajustată cu ingrediente locale, precum pasta de tamarind și sosul de pește, devenind rapid un simbol al bucătăriei thailandeze.

Astăzi, Pad Thai este unul dintre cele mai popul...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/pad-thai-cu-creveti-reteta-din-bucataria-asiatica-trucul-pentru-creveti-fragezi_678e97c46788e300f91de862

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.