Pâine sau mămăligă: Care este mai bună, de fapt. Un specialist a tranșat subiectul

acum 18 ore 6

În cazul multor persoane cu diabet și chiar și în curele de slăbire, există tendința de a înlocui pâinea cu mamaliga. Dar, este acest lucru un gest eficient și corect pentru sănătate? Medicul primar diabet, nutriţie, boli metabolice, Adrian Copcea explică avantajele și dezavantajele pentru comunitatea de pacienți care-i urmăresc blogul medical.  

Specialistul precizează că, analizând tabelele de conţinut în carbohidraţi, unde mămăliga figurează cu un conţinut de 15-20 grame carbohidraţi /100 g aliment (gătit) în timp ce pâinea, în general, conţine în jur de 50 de grame de carbohidraţi / 100 g, se poate ajunge la concuzia că mamaliga are un conținut mai mic. Dar, medicul specifica faptul că această cantitate standard, pe suta de grame nu are importanţă, ci cantitatea din farfuria pacientului. De aceea, realizează o echivalență între pâine și mămăligă, în raport cu conţinutul de carbohidraţi.

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/paine-sau-mamaliga-care-este-mai-buna-de-fapt-un-specialist-a-transat-subiectul_679a9220eb2bc54434404091

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.