Papricaș de vită. Un preparat clasic al bucătăriei ungurești

acum 15 ore 11

Rețeta este caracterizată printr-un sos bogat și catifelat, aromatizat cu boia dulce, ce învăluie bucățile fragede de carne. Această mâncare tradițională, apreciată pentru gustul său intens și textura onctuoasă, este servită de obicei cu găluște de făină (nokedli) sau piure de cartofi. Fiecare înghițitură îți aduce o combinație de arome savuroase, unde carnea de vită fragedă se îmbină perfect cu sosul cremos și parfumat.

Papricaș de vită – Ingrediente800 g carne de vită (pulpa sau spată, tăiată cuburi de 3-4 cm)2 linguri untură sau ulei2 cepe mari, tocate fin3 căței de usturoi, tocați2 linguri boia de ardei dulce1 linguriță boia afumată (opțional, pentru o notă intensă)1 linguriță chimen măcinat2 roșii decojite și mărunțite (sau 200 ml suc de roșii)1 ardei kapia roșu, tocat500 ml supă de vită (sau apă caldă)sare și piper, după gust150 ml smântână fermentată1 lingură făină (pentru îngroșarea sosului, opțional)1 legătură pătrunjel verde, tocat.

Citește contin...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/papricas-de-vita-un-preparat-clasic-al-bucatariei-unguresti_67dc76ddc6c45b370c0a66a3

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.