Păstrăvul gătit la cuptor cu felii de lămâie este printre cele mai rafinate și, totodată, accesibile rețete pe bază de pește. Acest preparat simplu se remarcă prin aroma discretă a lămâii, care echilibrează perfect gustul delicat al păstrăvului.
Indiferent ce rețetă preferi – clasică sau cu legume -, este alegerea perfectă pentru o seară reușită.
Păstrăv la cuptor cu lămâie
Pentru o cină rapidă și gustoasă, care să impresioneze oaspeții, ai nevoie de doar câteva ingrediente:
- 4 păstrăvi proaspeți
- 2 lămâi
- 4 căței de usturoi
- ulei de măsline
- sare
- piper
- pătrunjel verde.
Mod de preparare:
Peștii se curăță și se condimentează atât pe interior, cât și pe exterior. În interiorul lor se așază felii de lămâie, jumătăți de usturoi și puțin pătrunjel. Păstrăvii se pun într-o tavă, pe hârtie de copt, se stropesc cu ulei d...