Este originar din Asia, preferă căldura, mediul umed și solurile fertile. Partea care se întrebuințează de la ghimbir este rizomul. Acesta conține uleiuri esențiale și un component numit gingerol, care îi conferă gustul ușor înțepător și picant cu acțiune stimulatoare.
Ghimbirul este folosit în Asia de mii de ani ca medicament și este, de asemenea, o încântare culinară, fiind un condiment de succes pentru diverse feluri de mâncare.
Romanii considerau ghimbirul un bun afrodiziac, iar poveștile și mențiunile despre acesta proprietate se regăsesc și în "O mie și una de nopți."
S-a demonstrat că ghimbirul este eficient în tratarea afecțiunilor circulatorii, deoarece stimulează fluxul sanguin. De asemenea, se spune că are proprietatea de a arde și a diminua stratul adipos din zona abdomenului.
În țările din sud-estul Asiei, femeile însărcinate se masează pe pântece cu zeamă de ghimbir pentru a evita vergeturile. În Tailanda, acesta a ...