Marea problemă este că aceste alimente nu se regăsesc neapărat în mod vizibil în farfurie. Ele sunt integrate în majoritatea produselor din comerț și, fără să ne dăm seama, devenind omniprezente în alimentația zilnică, remarcă Mihaela Bilic.
Unul dintre acestea este porumbul, din boabele căruia se fac inclusiv agenți de îndulcire și de textură, alcool, bere, băuturi răcoritoare, biscuiți, amelioratori de gust și pâine:
„Așa cum uleiul de palmier este sursa de grăsimi din alimente, porumbul a devenit principala sursă de glucide, înlocuind până si zahărul din mâncare, (…).
Puține sunt alimentele care nu contin amidon modificat de porumb, dextroză sau sirop de glucoză/fructoză din porumb. De la micul dejun la cină, de la pâine la desert, ingerăm constant câte o doză de porumb. Si dacă nu apare direct în farfuriile noastre, tot porumb înseamnă si puii sau purcelușii cre...

acum 2 saptamani
5























English (US) ·
Romanian (RO) ·