Ingrediente:- 1 kg de macrou congelat sau alt pește oceanic
- 3 cepe medii
- un morcov nu prea mare
- 2 căței mari de usturoi
- 150g sare neiodată ( sare mare pentru murături)
- 250 ml oțet din vin
- o foaie mare de dafin
- o linguriță piper boabe
- 3-4 boabe de ienibahar
- o lingură boabe de muștar
- 2 frunze de salvie (opțional)
Cum se prepară:
Curățăm și spălăm bine peștele în interior și îndepărtăm coada și capul. Trunchiul îl tăiem transversal în felii de 2 degete grosime (sau îl transformăm în fileuri cu piele și le tăiem fâșii lungi dacă avem timp să ne jucăm). Punem peste peștele tocat o linguriță de sare și îl acoperim cu apă foarte rece. Acoperim vasul și lăsăm jumătate de oră. Scurgem apa și repetăm de încă 2 ori. Este o operațiune ce nu poate fi evitată, pentru că are rolul de a scoate din pește sângele. La final se scurge apa, se presară peste pește 2 linguri cu vârf de sare mare, se amestecă bine, ...