Pește marinat în oțet: secretul pentru un preparat suculent, aromat și extrem de fraged. Rețeta bunicii

acum 2 saptamani 10

Ingrediente:- 1 kg de macrou congelat sau alt pește oceanic

- 3 cepe medii

- un morcov nu prea mare

- 2 căței mari de usturoi

- 150g sare neiodată ( sare mare pentru murături)

- 250 ml oțet din vin

- o foaie mare de dafin

- o linguriță piper boabe

- 3-4 boabe de ienibahar

- o lingură boabe de muștar

- 2 frunze de salvie (opțional)

Cum se prepară:

Curățăm și spălăm bine peștele în interior și îndepărtăm coada și capul. Trunchiul îl tăiem transversal în felii de 2 degete grosime (sau îl transformăm în fileuri cu piele și le tăiem fâșii lungi dacă avem timp să ne jucăm). Punem peste peștele tocat o linguriță de sare și îl acoperim cu apă foarte rece. Acoperim vasul și lăsăm jumătate de oră. Scurgem apa și repetăm de încă 2 ori. Este o operațiune ce nu poate fi evitată, pentru că are rolul de a scoate din pește sângele. La final se scurge apa, se presară peste pește 2 linguri cu vârf de sare mare, se amestecă bine, ...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/lifestyle/peste-marinat-in-otet-secretul-pentru-un-preparat-suculent-aromat-si-extrem-de-fraged-reteta-bunicii_67540ae6db539152840084fc

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.