Peștele trecut cu vederea de majoritatea românilor, dar lăudat pentru efectele asupra sănătății

acum 56 minute 16

Un exemplu oferit de dr. Bilic este somonul. Contrar preferințelor pentru fileurile expuse în supermarketuri, bucăți precum capetele, burțile sau înotătoarele au un conținut mai mare de nutrienți. Conform unui studiu finlandez, aceste segmente includ niveluri ridicate de calciu, colagen, fier și acizi grași omega-3: „Conform analizei, produsele din pește preparate cu ingrediente secundare pot conține de până la 20 ori mai mult calciu, de 5 ori mai mult colagen marin, de 2 ori mai mult fier și de 10 ori mai mult zinc la 100g, comparativ cu produsele din file.

Studiul a constatat, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina D și acizi grași omega-3 în aceste bucăți secundare. Concentrațiile mai mari de nutrienți se datorează prezenței crescute a oaselor și cartilajului în materiile prime, care îmbunătățesc conținutul de calciu și vitamina D”, a precizat medicul.

Dr. Bilic a evidențiat și rolul fierului: „Segmentele secundare de somon conțin dublul cantității de fier față de...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/pestele-trecut-cu-vederea-de-majoritatea-romanilor-dar-laudat-pentru-efectele-asupra-sanatatii_693330abb21785063e6e099c

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.