Un exemplu oferit de dr. Bilic este somonul. Contrar preferințelor pentru fileurile expuse în supermarketuri, bucăți precum capetele, burțile sau înotătoarele au un conținut mai mare de nutrienți. Conform unui studiu finlandez, aceste segmente includ niveluri ridicate de calciu, colagen, fier și acizi grași omega-3: „Conform analizei, produsele din pește preparate cu ingrediente secundare pot conține de până la 20 ori mai mult calciu, de 5 ori mai mult colagen marin, de 2 ori mai mult fier și de 10 ori mai mult zinc la 100g, comparativ cu produsele din file.
Studiul a constatat, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina D și acizi grași omega-3 în aceste bucăți secundare. Concentrațiile mai mari de nutrienți se datorează prezenței crescute a oaselor și cartilajului în materiile prime, care îmbunătățesc conținutul de calciu și vitamina D”, a precizat medicul.
Dr. Bilic a evidențiat și rolul fierului: „Segmentele secundare de somon conțin dublul cantității de fier față de...

acum 56 minute
16




















English (US) ·
Romanian (RO) ·