Reprezentanții ANPC au anunțat că sâmbătă a fost iniţiat un control operativ cu privire la respectarea legislaţiei în vigoare pentru protecţia consumatorilor de servicii medicale, în blocurile alimentare a două spitale din municipiul Bucureşti.
Potrivit lor, în blocul alimentar de la Spitalul Universitar de Urgenţă Elias s-au constatat următoarele deficienţe, printre care ustensile cu grad ridicat de uzură coşuri de gunoi fără capac şi acţionare la pedală, produse alimentare neconforme depozitate în agregatul frigorific cu produse conforme, zone cu pereţi exfoliaţi. De asemenea, grilele aerului din camera frigorifică prezentau strat grosier de praf, neigienizate de câteva luni, un cântar nu avea verificare metrologică.
”Au fost verificate prin cântărire un număr de 20 porţii de mâncare, care aveau un gramaj cuprins între max 40 şi 50 de grame, contrar meniului şi fişei tehnice, unde se menţionează un gramaj de 70 grame per porţie, rezultând o lipsă de aproximativ 30 gr l...