Piftie de porc tradițională, rețeta lui Radu Anton Roman. Trucul marelui bucătar pentru a păstra gelatina transparentă

acum 5 luni 27

Preparat tradiţional, piftia nu lipseşte de pe nicio masă de sărbători. O reţetă delicioasă regăsim la regretatul gastronom Radu Anton Roman, în lucrarea "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti". 

Gospodinele sunt învăţate cum să prepare o piftie perfectă, dar şi cât usturoi să adauge pentru a fi delicioasă.

Ingrediente

cap de porc

limbă

şorici

picioare de porc

urechi

căzături de carne

3 kg de oase (încheieturi mari de vacă, sparte)

1 ceapă

1 lingură cu sare

1 căpăţănă de usturoi

Piftie de porc, mod de preparare:

1. Se fierb oasele de vacă 3-4 ore, apoi se trece zeama prin sită.

2. În zeama asta se fierbe tot ce-i din porc, cu ceapă, ore şi ore (până se desprinde totul de pe oase)

3. Se dezosează şi se pune carnea în castron.

4. Usturoiul se pisează marunt (pastă) şi se amestecă bione cu zeama de la fiert, îndelung, s-o parfumeze.

5. Se toarnă zeama în castron, peste carne, şi se dă la rece, să se închege...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/piftie-de-porc-traditionala-reteta-lui-radu-anton-roman-trucul-marelui-bucatar-pentru-a-pastra-gelatina-transparenta_676a62c326e8e307271cf2c4

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.