Potrivit cumvaplace.ro, este un superaliment, hrănitor și mai gustos decât orezul. Pentru că ne-a cucerit, vă arătăm cum să pregătiți și voi rețeta de pilaf de bulgur cu inimi de pui. Este o bunătate!
INGREDIENTE
-
400 g bulgur
-
1 cutie de inimi de pui
-
2 morcovi
-
1 pătrunjel rădăcină /păstârnac
-
2 cepe
-
1 ardei capia
-
1 frunză de dafin
-
4 catei de usturoi
-
2 linguri de pastă de tomate
-
1 lingură de pastă de ardei dulce (sau iute, dacă preferați gustul)
-
2 linguri de ulei (opțional, puteți adăuga și o linguriță de unt)
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți la fiert, în oala sub presiune, inimile curățate, morcovii, albitura, o ceapă, dafinul, un praf de sare și câteva boabe de piper. Acoperiți cu suficientă apă, aproximativ 1,5 l, și lăsați să fiarbă 30 de minute. După trecerea timpului, strecurați și păstrați supa, iar inimile de pui și rădăcinoasele le puneți deoparte. Dacă nu aveți oală sub presiune, timpul de fierbere va fi ceva mai îndelungat. Puteți pregăti acest pas cu o zi înainte, astfel că prepararea pilafului de bulgur cu inimi de pui va dura mai puțin.
- Sotați ceapa în uleiul încins până devine translucidă. Adăugați usturoiul și ardeiul roșu și sotați-le 2-3 minute. Puneți pastele de roșii și ardei și amestecați bine, apoi adăugați bulgurul, sare și piper și supă strecurată fierbinte, aproximativ un litru, inimile de pui (întregi sau tăiate în jumătăți), legumele fierte tăiate cubulețe.
- Lăsați să fiarbă 10-15 minute, la foc mic. Opriți focul, acoperiți și lăsați să se odihnească 10-15 minute, timp în care bulgurul va absorbi și restul de supă.