Plecând de la ideea că „fericirea poate fi simplă și poate fi construită chiar la noi în bucătărie”, Chef Sorin Bontea obișnuiește să posteze pe rețelele sociale rețete care să inspire orice pasionat de gătit. Plăcinta de față este una dintre cele mai ușoare și gustoase preparate pe care le puteți încerca, având nevoie de doar câteva ingrediente.
Ingrediente necesare400 g telemea de vacă150 g brânză de vaci150 g smântână4 ouăFoi de plăcintăUnt (pentru uns foile)Mod de preparare1. Prepararea umpluturiiÎntr-un bol încăpător, se amestecă telemeaua rasă sau zdrobită cu brânza de vaci, ouăle și smântâna.
Pentru cei care preferă gustul mai sărat, se poate adăuga o cantitate mai mare de telemea. Rezultatul trebuie să fie o compoziție cremoasă și bine omogenizată.
2. Pregătirea foilor de plăcintăFoile de plăcintă se taie pe jumătate, iar fiecare foaie se unge cu unt topit pentru a obține o textură crocantă ș...