Plăcinte de post cu cartofi și mărar. Se prepară la tigaie, repede și ușor
acum 2 saptamani
7
Pentru aluat:
500 g făină
250 ml apă caldă
1 linguriță sare
2 linguri ulei
1 pliculeț drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă.
Pentru umplutură:
5 cartofi mari
2 linguri ulei
Sare după gust
1 legătură mărar proaspăt
Piper sau usturoi opționa
Mod de preparare
Mai întâi se pregătește drojdia care se dizolvă în puțină apă călduță cu o linguriță de zahăr. Se lasă apoi să se activeze până se transformă într-o spumă.
Cum prepari aluatul pentru plăcinte cu cartofi și mărar
Făina se trece prin sită într-un bol, se amestecă cu sarea și se face o adâncitură la mijlocul ei. Acolo se adaugă maiaua de drojdie, apoi uleiul și restul de apă caldă, amestecând bine toate ingredientele. Aluatul se frământă până când devine moale și elastic. Apoi se lasă să crească într-un loc cald până când își dublează volu...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.