INGREDIENTE: Pentru foi:
– 10 linguri lapte– 10 linguri zahar– 10 linguri ulei– 1 lingurita amoniac stins in otet– 2 oua– un praf de sare– faina cat cuprinde
Pentru cremă:
– 1 litru lapte– 8 linguri rase faina– 6 linguri rase zahar– zeama si coaja de la o lamaie– o esenta de vanilie sau rom– 200 g unt
MOD DE PREPARARE:
Pentru inceput, se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune faina si se framanta un aluat potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat este tava de mare). Foile se coc pe dosul tavii, presarate cu faina, potrivit sursei.
Apoi, ca să obtii crema se amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de l...

acum 3 ore
7






















English (US) ·
Romanian (RO) ·