Prăjitura Albă ca zăpada, desertul care nu trebuie să îți lipsească de pe masa de Crăciun. Rețeta pas cu pas

acum 3 ore 7

INGREDIENTE: Pentru foi: 

– 10 linguri lapte– 10 linguri zahar– 10 linguri ulei– 1 lingurita amoniac stins in otet– 2 oua– un praf de sare– faina cat cuprinde

Pentru cremă: 

– 1 litru lapte– 8 linguri rase faina– 6 linguri rase zahar– zeama si coaja de la o lamaie– o esenta de vanilie sau rom– 200 g unt

MOD DE PREPARARE: 

Pentru inceput, se dizolva zaharul in lapte, apoi se adauga ouale, sarea, uleiul, amoniacul si se amesteca. Se pune faina si se framanta un aluat potrivit de tare, atat cat sa se poata intinde 3-4 foi (depinde cat este tava de mare). Foile se coc pe dosul tavii, presarate cu faina, potrivit sursei

Apoi, ca să obtii crema se amesteca faina cu 10 linguri de lapte rece si se adauga zaharul. Restul de lapte se pune la fiert impreuna cu coaja de l...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/prajitura-alba-ca-zapada-desertul-care-nu-trebuie-sa-iti-lipseasca-de-pe-masa-de-craciun-reteta-pas-cu-pas_69411ea74d867228ee6ba552

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.