Prăjitura AMANDINĂ, rețeta unui desert adorat de toată lumea. Ideal pentru a fi preparat în zilele de weekend

acum 3 ore 12
Ingrediente Prajitura Amandina

BLAT:– 6 oua-200 gr. zahar-30 ml. apa-30 ml. ulei-20 gr. cacao-8 linguri faina

CREMA:-3 galbenusuri-150 gr. zahar pudra-250 gr. unt-3 linguri cacao-1 fiola esenta rom

SIROP:-400 ml. apa-150 gr. zahar-2 plicuri cappuccino rom-1 fiola esenta rom

GLAZURA:-2 plicuri Glazura Decor Dr.Oetker, sau ciocolata topita cu un pic de unt-frisca

Mod de preparare Prajitura Amandina

BLAT:Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se mixeaza iar pana se intaresc bat. Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao. Se omogenizeaza. In tava unsa, tapetata cu faina si cu hartie de copt, se pune compozitia si se coace 30-35 minute. Dupa ce se raceste blatul se taie in 2.

CREMA: untul partial topit (eu l-am lasat la temperatura camerei si s-a inmuiat foarte bine) se mixeaza bine 1-2 minute. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana ce acesta se dizolva. Se adaug...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/prajitura-amandina-reteta-unui-desert-adorat-de-toata-lumea-ideal-pentru-a-fi-preparat-in-zilele-de-weekend_679c6104f6b6e87d64767842

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.