Prăjitură cu bulion de post. Rețeta simplă și delicioasă pe care trebuie să o încerci în această perioadă

acum 22 ore 14

INGREDIENTE: 

Pentru foi

Aproximativ 400–600 g făină (în funcție de consistența aluatului)100–200 ml suc de roșii sau bulion (eventual diluat, după rețetă).100–120 ml ulei de floarea-soareluiO linguriță de bicarbonat de sodiu (sau praf de copt / amoniac stins, după variantă) + zeamă de lămâie pentru a-l „stinge”O cantitate mică de zahăr (după gust), sare, opțional coajă de lămâie/portocală sau esență de rom pentru aromă.

Pentru crema de griș

Aproximativ 1–1,5 l lapte (sau alternativ băutură vegetală, pentru variantă de post)200–230 g griș de grâuZahăr după gust (cantitatea depinde și de cât de dulce vrei crema)Opțional: unt sau unt de cocos pentru variantă clasică / de post; coajă de lămâie sau portocală și esență de vanilie pentru aromă.

Pentru stratul de umplutură și finisare

Un borcan de Magiun de prune (sau gem de prune) pentru stratul dulce-acrișor care echilibrează dulceața cremei.(Opțional) nuci mărunțite, alune sau cocos, dacă vrei un plus...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/prajitura-cu-bulion-de-post-reteta-simpla-si-delicioasa-pe-care-trebuie-sa-o-incerci-in-aceasta-perioada_6939b537ded22b05462713cc

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.