Prăjitură cu cocos și caramel. Un desert ideal pentru sărbătorile pascale

acum 1 saptamana 17
Rețeta de prăjitura cu cocos și caramel

Pentru blat de 24/36 cm:

7 ouă175 gr zahăr200 gr ciocolată amăruie200 gr unt gras50 ml lapte300 gr făină1 vârf de linguriță cu sare1/4 linguriță bicarbonat de sodiu5 gr praf de copt.

Pentru crema de cocos:

500 ml lapte125 gr griș200 gr unt gras200 gr zahăr250 g fulgi de cocos1 praf de sare.

Pentru crema de caramel:

500 gr caramel condensat250 gr mascarpone.

Pentru decor:

ciocolată răzuităfulgi de cocos.Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea bazei prăjituri care este un blat cu ciocolată, ușor umed. În timp ce blatul se coace la cuptor poți prepara cele două creme: de cocos și de caramel condensat cu mascarpone.

Cum prepari blatul pentru prăjitură cu cocos și caramel condensat

Folosește două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și lasă-le la temperatura camerei timp de 15-20 de minute. Între timp poți pregăt...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/prajitura-cu-cocos-si-caramel-un-desert-ideal-pentru-sarbatorile-pascale_67f3808bfd78ec0ad86c0f96

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la sp1.rss.news@gmail.com și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.