Un desert foarte gustos și care se poate face ușor în casă este prăjitura cu lămâie. Prepararea acesteia nu necesită multă îndemânare și nici mult timp.
IngredienteBlat prăjitură cu lămâie:
80 gr unt;80 gr zahăr;250 gr făină;3 gălbenușuri;1 ou întreg;1 lămâie;amoniac.Cremă:
150 gr amidon alimentar sau puding de lămâie;300 gr zahăr;1 litru lapte;3 albușuri;2 lămâi;esență de vanilie.Mod de preparareBlatul pentru prăjitură cu lămâie
Se mixează untul cu zahărul, adăugând pe rând câte un gălbenuș din cele 3 și un ou întreg. Se mixează până când devine cremă. Se adaugă zeama de lămâie și coaja rasă de la o lămâie, apoi amoniacul amestecat cu făina. Se frământă bine și se face un aluat consistent. Acesta se va întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se va coace la foc potrivit.
Crema
Se fierbe laptele și se adaugă zahărul, amidonul pentru prăjituri și coaja rasă de la o lămâie. Se amestecă continuu. Când s-a în...