Prăjitură cu morcovi și cremă de caju – un desert sănătos și rafinat
acum 2 saptamani
24
Ingrediente necesare
Pentru blat:
200 g morcovi rași150 g fistic crud100 g migdale crude50 g fulgi de cocos120 g curmale fără sâmburi1 linguriță extract de vanilie1 linguriță scorțișoară măcinată1/2 linguriță nucșoară măcinată
Un praf de sare
Pentru crema de caju:400 g caju crud (hidratat timp de 4 ore)4 linguri ulei de cocos topit200 ml lapte de cocos4 linguri sirop de agave sau alt îndulcitor natural1 linguriță extract de vanilieZeama de la 1 lămâie
Mod de preparareBlatul
Mărunțește migdalele și fisticul într-un blender până obții o textură fină, dar ușor crocantă.
Adaugă curmalele, morcovii rași, fulgii de cocos, extractul de vanilie, scorțișoara, nucșoara și un praf de sare. Procesează din nou până la omogenizare.Împarte compoziția în două părți egale.Așază prima jumătate într-o formă de prăjitură și presează bine pentru a forma primul strat. Pune la frigider timp de 30 de minute să se întărească ușor.Repetă procesul cu cealaltă jumătate de compoziție...
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.