Prăjitură franțuzească, cel mai gustos desert de weekend. Textura sa fină și gustul aparte te va cuceri instant

acum 20 ore 11

Ingrediente: pentru 2 foi fragede cu cacao(23/36 cm):

250 gr unt cu 82% grăsime25 gr cacao400 gr smântână150 gr zahăr425 gr făină1 linguriță praf de copt1/4 linguriță bicarbonat de sodiu2 lingurițe esență de rom1 vârf cuțit sare.

Pentru foaia de bezea cu cocos:

6 albușuri175 gr zahăr1 linguriță zeamă de lămâie150 gr nucă de cocos2 lingurițe esență de rom1 vârf cuțit sare.

Pentru crema de lămâie:

6 gălbenușuri150 gr zahăr150 gr făinăcoaja și zeama de la o lămâie750 ml lapte200 gr unt cu 82% grăsime1 vârf cuțit sare.

Alte ingrediente:

puțin ulei pentru uns30 gr ciocolată răzuităfulgi de cocos.Mod de preparare

Vei începe cu prepararea aluatului fraged cu cacao pe care îl împarți în două părți egale.  Apoi vei prepara compoziția pentru blatul cu cocos. acesta se va așeza între cele două blaturi cu cacao. Iar în timp ce se vor coace aceste trei blaturi, vei prepara crema de lămâie.

Cum prepari aluatul fraged c...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/prajitura-frantuzeasca-cel-mai-gustos-desert-de-weekend-textura-sa-fina-si-gustul-aparte-te-va-cuceri-instant_67deafb51a818b16fb1f98e2

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.