Ingrediente:
550 grame de făină50 ml lapte dulce30 grame de drojdie proaspătă100 grame de zahăr200 grame de smântână cu 20% grăsime100 grame de unt gras (cel mai bun este cel cu 82% grăsime)100 grame de untură2 gălbenușuri de ou1/2 de linguriță cu sare1 lingură cu esență de vanilieIngrediente pentru umplutură:
400 grame de gem de prune sau caise300 grame de nucă100 grame de zahărIngredient pentru glazură:
75 ml apă50 grame de zahăr30 grame de cacao30 grame de unt (opțional)Mod de preparare:
Pune drojdia într-un bol împreună cu zahărul și laptele călduț. Amestecă bine până când se topește zahărul și se dizolvă drojdia.Separat, cerne făina și amestecă cu sarea.Amestecă gălbenușurile cu untul și untura topite, smântâna, vanilia, iar la final adaugă treptat făina cernută amestecată cu sarea. Trebuie să obții un aluat moale dar care nu se lipește.Acoperă castronul de aluat cu un prosop de bucătărie și-l lasă-l așa timp de aproximativ 15 minute, ca să crească puțin....