Prăjitură răsturnată cu mere caramelizate. Rețeta unui desert de iarnă

acum 45 minute 5
Ingrediente:

Pentru caramel și mere:

5–6 mere mari150 g zahăr50 g unt1 linguriță scorțișoară (opțional)Zeama de la ½ lămâie.

Pentru blat:

4 ouă120 g zahăr120 g făină cernută1 linguriță praf de copt1 plic zahăr vanilat50 ml ulei sau unt topit1 praf de sare.Mod de preparare

Mai întâi vei pregăti caramelul, apoi merele, ingrediente ce vor sta la baza tăvii. Iar înainte de a prepara compoziția pentru blat, pornești cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi.

Într-o tigaie sau direct în tava de copt (dacă e rezistentă la foc), se topește zahărul la foc mic până când devine auriu. Se adaugă untul și se amestecă până când se obține un caramel fin și ușor cursiv.

Merele se curăță de coajă și cotoare. Apoi se taie în felii groase și se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Se așază peste stratul de caramel. Opțional se presară și scorțișoară peste feliile de mere. Stinge focul și lasă merele cu sosul caramel să se tempere...

Sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/prajitura-rasturnata-cu-mere-caramelizate-reteta-unui-desert-de-iarna_69395909e51cba6f3772ff72

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.