Pentru caramel și mere:
5–6 mere mari150 g zahăr50 g unt1 linguriță scorțișoară (opțional)Zeama de la ½ lămâie.Pentru blat:
4 ouă120 g zahăr120 g făină cernută1 linguriță praf de copt1 plic zahăr vanilat50 ml ulei sau unt topit1 praf de sare.Mod de preparareMai întâi vei pregăti caramelul, apoi merele, ingrediente ce vor sta la baza tăvii. Iar înainte de a prepara compoziția pentru blat, pornești cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi.
Într-o tigaie sau direct în tava de copt (dacă e rezistentă la foc), se topește zahărul la foc mic până când devine auriu. Se adaugă untul și se amestecă până când se obține un caramel fin și ușor cursiv.
Merele se curăță de coajă și cotoare. Apoi se taie în felii groase și se stropesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze. Se așază peste stratul de caramel. Opțional se presară și scorțișoară peste feliile de mere. Stinge focul și lasă merele cu sosul caramel să se tempere...

acum 45 minute
5























English (US) ·
Romanian (RO) ·