PressOne: Parchetul clasează dosarul de kompromat în cazul Emiliei Şercan

acum 1 an 193

Dosarul privind operaţiunea de kompromat la adresa jurnalistei Emilia Şercan a fost clasat de Parchetul Curții de Apel București (PCAB), scrie PressOne, sub semnătura Emiliei Şercan.


La mai bine de un an şi jumătate de la începerea anchetei privind kompromatul la adresa jurnalistei Emilia Şercan, procurorii au clasat cazul. Potrivit jurnalistei, procuroarea Nicoleta Rotaru de la PCAB a decis că următoarele 7 infracțiuni nu există:


divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice din Poliția Română (prin publicarea la data de 17 februarie 2022 a unei probe predate Poliției pe site-ul realitateadinmoldova[.]md, deținut de Cristian Rizea, condamnat penal la la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare) – „fapta nu este prevăzută de legea penală”;
violarea vieții private (prin publicarea la data de 17 februarie 2022 a fotografiilor pe site-ul realitateadinmoldova[.]md, deținut de Cristian Rizea, distribuite ulterior pe alte 78 de site-uri) – „fapta nu e prevăzută de legea penală”;
violarea vieții private (prin republicarea fotografiilor la data de 20 iunie 2022 pe site-urile realitateadinmoldova[.]net, parte a grupului media Realitatea Plus, și realitateadinmoldova[.]md, distribuite ulterior pe alte 45 de site-uri) – „fapta nu există”;
abuz în serviciu (referitor la gestionarea de către Poliția Română a probei publicate pe site-ul realitateadinmoldova[.]md, deținut de Cristian Rizea) – „fapta nu există”;
abuz în serviciu (referitor la împiedicarea de către Poliția Română a anchetei penale în legătură cu divulgarea probei) – „fapta nu există”;
fals informatic (referitor la antedatarea materialului publicat pe site-ul patrianoastra[.]com, folosit de autori necunoscuți pentru mușamalizarea scurgerii probei din Poliția Română) – „fapta nu există”;
amenințare și șantaj (prin republicarea fotografiilor la data de 20 iunie 2022 pe site-urile realitateadinmoldova[.]net, parte a grupului media Realitatea Plus, și realitateadinmoldova[.]md, distribuite ulterior pe alte 78 de site-uri) – „faptele nu există”.

Emilia Şercan mai arată că în cazul furtului a 5 fotografii personale, care se încadrează la infracţiunea de acces ilegal la un sistem informatic, procuroarea Nicoleta Rotaru a stabilit că „a intervenit prescripția răspunderii penale”.


De asemenea, pentru violarea vieții private prin publicarea celor 5 fotografii personale ale Emiliei Şercan pe 31 de site-uri pentru adulți, a fost dispusă „disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor”.


Operaţiunea de kompromat la adresa Emiliei Şercan a început la scurt timp după ce jurnalista a arătat că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, premier la data respectivă, este plagiată.


Emilia Şercan susţine că decizia de soluționare rapidă a dosarului aparține Parchetului General, care a transmis la PCAB o notă de îndrumare și control prin care a cerut să fie luate „măsuri de impulsionare a soluționării cauzei până la finalul lunii octombrie 2023".


Clasarea dosarului de kompromat vine la mai puţin de o lună după ce Parchetul a renunțat la urmărirea penală în dosarul amenințării jurnalistei Emilia Șercan, după dezvăluirea plagiatului lui Nicolae Ciucă.


Articolul integral, pe Pressone.ro.


Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/pressone-parchetul-claseaza-dosarul-de-kompromat-in-cazul-emiliei-sercan-4710376

Citiți întregul articol

Declinarea răspunderii !!!

SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.

Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).

Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.