Creşterea a fost determinată în principal de o scumpire accentuată a uleiurilor vegetale, care a compensat scăderile de preţuri înregistrate la cereale şi zahăr.
Indicele FAO al preţurilor alimentare, care urmăreşte modificările lunare ale unui coş de mărfuri alimentare tranzacţionate internaţional, a atins 127,1 puncte în martie, faţă de 126,8 puncte în februarie (estimare revizuită).
Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, indicele este mai mare cu 6,9%, însă rămâne cu 20,7% sub nivelul record atins în martie 2022, imediat după invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.
SP1.RO este un agregator automat de știri din România. În fiecare articol, preluat de SP1.RO cu maxim 1000 de caractere din articolul original, este specificat numele sursei și hyperlink-ul către sursă.
Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (caleaeuropeana.ro).
Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail la [email protected] și conținutul va fi șters în cel mai scurt timp posibil.